Chris Koegler – Trastik EP [WALL MUSIC] | Kritika

00

13886392_1089063347807781_1745035229575953738_n

Chris Koegler Trastik EP-jét kaphattam meg release előtt.Érdekes összképet fest le maga az EP,rendkívül jó benyomásaim vannak vele kapcsolatban ezért érdemesnek találtam írni róla.
4 track-ről beszélünk,amiből 3 original és 1 remix mégpedig Mike Wall személyében.Egyébként a Wall Music-nál (Mike Wall kiadója),fog megjelenni az EP. Augusztus 15.-én egy pre-releasere számíthatunk Beatporton és 29.-én az összes fontosabb digitális store-ban találkozhatunk az EP-vel.Maga Chris Koegler egyébként ismerős lehet sokak számára már csak a Kneer & Koegler kollaborációból is.

Trastik

A Trastik tipikusan az a Techno,amely kellően mély atmoszférából építkezik ahhoz,hogy a végkifejletet 100% élvezni tudjuk. Nincsenek felesleges sallangok,a kiállás a track alját alkotó mély “atmo” -ból áll,melyet remek effekt játékkal és kellően idegtépő felvezetővel bont le Koegler és készít minket elő ahhoz,hogy a kiállás utáni részen elégedetten mosolyogjunk miközben jár a lábunk.

Dixa

A Dixa személyes kedvencem lett az EP-ről.Erőteljes kick-bass combo,industrial feeling, monoton pittyegés.Tetszik ahogy a ride-al variál,látszik/hallatszik mennyire odafigyelt a legapróbb részletekre,melyek hiába apróbb dolgok,mégis sokat hozzátesznek a track-hez.Itt kb végig ipari mészárlás folyik,mellyel azt hiszem sokunk fog majd tudni azonosulni,hiszen itt találkozunk minden olyan elemmel,amit hallani szeretnénk egy vérbeli industrial Techno trackben.

Antyklus

Az eleje alapján azt hittem egy sötétebb darabbal,a szokásos Dark Techno-val lesz dolgom kicsit mélyebb atmoszférával,de aztán rájöttem,hogy ennél másabb dolog van kialakulóban.A track első percére bejönnek az industrial hangok,melyet egy dallamos “fűrészelős” szintivel vegyít a művész úr.Érdekes keverék ez a track egyszerre tartalmaz sötétebb,groove-osabb,ipariasabb elemeket egyaránt,amelyből egy olyan egyedi track lesz végül amely mellett biztosan nem fogunk elmenni szó nélkül.

Antyklus (Mike Wall Remix)

A Mike Wall féle megoldás egészen meglepett először,ha nem tudtam volna,hogy remix azt gondoltam volna,hogy egy full original track-ről van szó,de aztán szépen lassan előkerülnek az alján a Koegler féle hangok és remekül átdolgozza őket a saját stílusához megfelelően.Egy jó barátom az efféle Techno-t szokta definiálni “labotechno”ként.Hipnotikus és kísérletezős,kellően mély,hogy elvigye magával az embert és az időnként megszólaló sokat sejtető hangok is rátesznek egy lapáttal.

Az Antyklus EP egy eléggé ajánlott darab lesz minden olyan ember számára,aki szereti a mély,gondolkodtató Techno-t,de az EP sokoldalúságának köszönhetően azoknak is bátran ajánlom akik a szolidabb csépelés mellett voksolnának.Tehát Augusztus 15.-én pre-release a Beatporton,ugyanebben a hónapban 29.-én pedig világszerte megvásárolható lesz a kiadvány.

Chris Koegler: https://www.facebook.com/Cryztal.Official
Mike Wall: https://www.facebook.com/mikewallberlin/
Wall Music: https://www.facebook.com/Wallmusicberlin/

Art Style: Techno

Tags

SoundCloud

2020. július
h k s c p s v
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031