[FU011] Tomohiko Sagae – The Spurt of Blood | FURANUM RECORDS – Review

00

tomohiko_hun

A sokak által kedvelt – sötét, ipari hangzásokat felvonultató – kiadó, a Furanum Records legfrissebb kiadványát egy japán producer, a méltán elismert Tomohiko Sagae jegyzi: a felkelö nap országábol mindig sötét, alattomos lemezek kerülnek a dark industral techno rajongók polcaira. A hallgató egy igazi mocskos gyárban találja magát: fúrás, faragás, kalapálás, sötét atmoszféra jellemzi a korongot – pont úgy, ahogyan szeretjük. Tomohiko munkásságát ismerve ez nem is meglepő, kompromisszum mentes hangzásvilága mit sem változott az évek során, ő az a producer aki nem enged az aktuális divatnak, rendületlenül halad tovább az általa kitaposott ösvényen, hogy ilyen kegyetlen, kíméletet nem ismerő lemezekkel ajándékozzon meg minket.

10884974_1732171293674024_1846191916_n

Vacant Eyes: tört ütem, sejtelmes és sötét atmoszférák, széttorzított ipari hangzásvilág, mintha csak egy acélkohóban lennénk. A lábdob – akár egy ipari kalapács – adja meg a ritmust, végtelennek tűnő monotonitással csap le újra és újra, fáradhatatlanul végezve a dolgát, miközben a háttérben fájdalom és szenvedés hangjai hatolnak csontig.

Fatigue Fracture: lassú de gonosz tempó, feszes 4/4 alap, igazi menetelős, főműsoridős darab, ami ha nem figyelünk csúnyán levadássza a fejünk. itt is megjelennek a vészjósló textúrák, figyelmeztetve minket hol is járunk

Vacant Eyes (Uncto remix): az Uncto (Dominik Müller és Rafal Fürst formációja) már a korábbi kiadványán megmutatta honnan is származik: felső szilézia elhagyatott iparvidékének lepusztult, komor látványa tárul elénk ebben a remixben is, mely egyszerre sötét és elgondolkodtató, ugyanakkor jól illik a lemez alapvető hangzásvilágához, mégha kicsit más irányból is közelíti azt meg.

Severe Pain: azaz “erős, intenzív fájdalom”: ez jellemzi tematikusan az egész albumot. Kínlódás, gyötrelem árad a lemez minden darabjából, mégis kielégiti a vágyainkat. a záró track felkavaró ritmusvilága, letisztult mégis intenzív hangzása méltó befejezése a korongnak, pontot téve egy mindent kielégítő utazás végére a dark és industrial techno legmélyebb bugyraiban.

A mastering a berlini CGB-nél készült, erős és minőségi hangot adva a lemeznek. A Suka Off (akik közismertek a világon egyedi előadásaikkal) által készített borító a lemezt egy nagyszerű művészi kiadvánnyá emeli.

Részemröl 10/10 a korong!

Szerző  : Robotron /Audioexit Records/
Kapcsolat : facebook.com/robert.r.sipos.1

Cat. No.: FU011
Release date: 15 December 2014
Format: 12″, MP3, WAV
Mastering: Mastering and cutting made by CGB @ Dubplates and Mastering.
Artwork: Suka Off.
a1 Tomohiko Sagae – Vacant Eyes
a2 Tomohiko Sagae – Fatigue Fracture
b1 Tomohiko Sagae – Vacant Eyes (Uncto Remix)
b2 Tomohiko Sagae – Severe Pain

http://www.furanum.com/releases/fu011/

Tags